facebook tracking

Att jobba på Attentec

Undrar hur är det att bli anställd hos oss? Hur ser arbetsdagen ut? Följ med bakom kulisserna!

Attentec är ett Great Place to Work

Vi har alltid strävat efter att vara en av de bästa arbetsplatserna för engagerade människor. Attentec vill vara en arbetsgivare som ger våra medarbetare möjlighet att utvecklas och trivas på sin arbetsplats och som samtidigt hjälper våra kunder på ett sådant sätt att de kan bli världsledande med innovativ teknik.

Därför är vi med i utvärderingen av “Sveriges bästa arbetsplatser” och har blivit certifierade som ett Great Place To Work® för tredje året i rad, vilket glädjer oss enormt. 

 • 100% tycker att Attentec är en vänlig arbetsplats
 • 100 % tycker att man kan vara sig själv på Attentec
 • 97 % av medarbetarna tycker att Attentec är en mycket bra arbetsplats. 
 • 92% Attentecs genomsnittliga förtroendeindex i mederbetarundersökningen 


Nationell vinnare European Business Awards 2019

Vi utsågs till nationell vinnare, och är alltså bäst i Sverige, i kategorin The Workplace and People Development Award som arrangerades av European Business Awards, en av världens största företagstävlingar.

EBA_NationalWinner_Ribbon_Horizontal (1).jpg

 

Attentec är en av tio nationella vinnare utvalda från 109 företag från Sverige i 18 olika kategorier.

Vi är verkligen stolta över denna utmärkelse!

Att bli vald till nationell vinnare innebär att du visar förmåga till stor innovation, etik och framgång och är ett av de bästa företagen i Europa inom sin kategori. 

Attentec är ett kunskapsföretag och vi finns till för vi älskar att utmana oss själva och våra kunder för att få människor och företag att växa. Hur gör vi det?

Det gör vi genom: 

 • Innovation
 • Delaktighet
 • Professionell utveckling
 • Hälsa & välmående
 • Transparent ledarskap
 • Jämlik könsfördelning på ledningsnivå 
 • Gemenskap
 • Trivsel på jobbet
 • Engagemang & resultat

Företagskultur

På Attentec har vi en företagskultur som vi är stolta över.  Våra ledord är ”Engagemang och resultat”. Denna devis ligger till grund och ska vara vägledande för vårt sätt att vara mot varandra, våra kunder och samarbetspartners. 

Vi har roligt på arbetet och har en fin gemenskap. Vi har ett stort intresse för programmering i alla former och för många av  oss är programmeringen inte bara ett jobb, det är också en livsstil och hobby. 

Det är en självklarhet för oss att dela med oss av vår kunskap både internt till kollegor men även  externt i olika forum.  Vi har en aktiv personalklubb som anordnar olika aktiviteter.

"Fantastisk kombination av roliga arbetsuppgifter, schyssta förmåner, möjlighet till personligt växande, och genuint vänskaplig stämning!" Andrea

Exempel på uppdrag

För att få en bild av vad ett uppdrag kan handla om kan du läsa om vårt samarbete med den norska kunden Get.

Get är en norsk kabel-TV-operatör med hundratusentals kunder. Attentec hjälper dem att ta steget från gammalt traditionellt TV-tittande där programmen sänds vid en viss tidpunkt, till att erbjuda mer moderna on-demand-tjänster, där kunderna kan se på programmen när och hur de själva vill.

Vi har utvecklat appar för Android, iPhone och AppleTV. Tittarna kan nu streama filmer och tv-serier när de själva vill, från traditionella TV-kanaler som NRK, SVT och TV3 till hela HBOs utbud, Disney med flera. De kan titta på sin TV, via AppleTV, ChromeCast, eller på mobilen.

För att användarna ska kunna hitta i utbudet krävs bra metadata – programnamn, beskrivningar, bilder osv. Även här hjälper Attentec Get att leverera genom ett internt verktyg för att editera metadata. Man kan även skapa promos för filmer, serier eller live-sändningar som visas på webben och i apparna.

Låt oss ha kul tillsammans!

Connecta med oss!
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor