Attentec Tech Trainee

Vårt traineeprogram för dig som vill utvecklas inom modern mjukvaruutveckling och få erfarenhet av att jobba i agila projekt, från uppstart till avslut.

Attentec Tech Trainee blogg

Läs vår blogg

Om Attentecs traineeprogram

Hösten 2019 sjösatte vi äntligen vårt traineeprogram, Attentec Tech Trainee! 

Här varvar vi praktik och teori genom att både arbeta i ett utvecklingsprojekt tillsammans med kollegor och handledare samtidigt som veckorna fylls med olika utbildningar, workshops och seminarium. 

Under fem månader ges en fantastisk möjlighet att utveckla programmeringskunskaper samtidigt som  ett stort nätverk med såväl sociala som professionella kontakter byggs upp, vilket är värdefullt för fortsatt utveckling hos Attentec.   

Varför bli en Attentec Tech Trainee?

Erfarenhet
Varva praktik och teori för att få en bild av hur vardagen som utvecklare ser ut.
Teamwork
Jobba med ett utvecklingsprojekt tillsammans med andra traineer och erfarna utvecklare.
Frihet
Traineeteamet har stor frihet att sätta upp arbetssätt, struktur samt göra tekniska val, vilket ger god erfarenhet inför kommande utmaningar som utvecklare.
Kompetensutveckling
Du kommer få ta del av våra unika kompetensutvecklingsaktiviteter och uppskattade interna utbildningar.
Mentorskap
En mentor kommer finnas för dig under hela traineeprogrammet som kan ge dig stöd och utmaningar så att du får en rejäl skjuts i din utveckling.
Kul tillsammans
Visst ska vi ha kul tillsammans också! Vi har en aktiv personalklubb och i den anordnar vi massor av roliga och intressant aktiviteter. Hoppas att du vill hänga med!
Intresserad? Anmäl ditt intresse här

Hej! Vi är Attentec Tech Trainee, #ATT19

Här kommer vi berätta om vår vardag som traineer på Attentec. Följ vår resa!

Jenny Tellne​, Tech Trainee Linköping

Hej! Jag heter Jenny. 

Jag har studerat till civilingenjör i medieteknik vid Linköpings universitet. 

Vad fick dig att söka trainee programmet hos oss? Jag fick upp ögonen för Attentec via en annons på LinkedIn. När jag fick höra talas om traineeprogrammet som skulle lanseras till hösten kändes det som en naturlig väg för mig att ta efter examen. Under rekryteringsprocessen fick jag en god bild av företaget och deras värderingar. Den vänliga atmosfären och sammanhållningen i företaget kändes rätt för mig.

Vad är det bästa med Attentec enligt dig? Den goda sammanhållningen och alla roliga aktiviteter som anordnas. Man är väldigt mån om att alla ska trivas. Redan innan min första arbetsdag på Attentec hade jag varit med på både sommarfest och konferens och kände mig som en i familjen.

Fredrik Larsson, Tech Trainee Stockholm

Hej! Jag heter Fredrik.

Jag har läst Kandidatprogrammet i datavetenskap vid Uppsala Universitet.

Varför valde du att börja på Attentec?

Efter de första samtalen med Attentec fick jag en bra bild av ett företag som bryr sig om sina anställda. Dels i sina roller som till exempel utvecklare genom kompetensutveckling och vidareutbildning. Men även genom att se till att de anställda arbetar i en stark gemenskap där alla trivs. Jag fick tidigt ett smakprov på detta när jag följde med på oerhört trevlig konferens och sommarfest redan innan jag arbetade min första dag på Attentec.

Hur kom det sig att du valde att börja traineeprogrammet?

Under den senare delen av rekryteringen förde vi en diskussion om jag skulle vara intresserad av att börja min tid på Attentec som trainee. Det lät som en bra möjlighet till en väldigt bra och gedigen start. Min uppfattning att det var ett bra beslut att börja som Attentec Tech Trainee har ytterligare bekräftats nu när jag har träffat många av de medarbetare som under hösten kommer att dela med sig av sin kunskap till oss i traineeprogrammet. 

Mårten Grönlund, Tech Trainee Stockholm

Hej!

Jag heter Mårten och jag började plugga på Datatekniksprogrammet på KTH år 2014. När jag inte programmerar brukar jag oftast göra en av tre saker: lyssna på musik, hänga med vänner eller kolla på nån schysst stream på Twitch

Varför sökte du dig till Attentec? Under min studietid på KTH försökte jag testa på olika företag och uppdrag för att hitta den arbetsmiljö och företagskultur som passade mig bäst. Sommaren 2017 fick jag möjlighet att sommarjobba på Attentec efter att ha upptäckt dem på KTHs arbetsmarknadsdag. Jag märkte ganska snabbt att det tilltalade mig med ett medelstort företag som var tillräckligt litet för att lätt känna tillhörighet i gruppen, men tillräckligt stort för att husera många olika kompetenser och personligheter. Detta var en stor grund till varför jag två år senare valde att söka mig tillbaka till Attentec och det nyuppstartade Trainee-programmet. 

Vad är det bästa med Attentec enligt dig? Mitt första intryck av Attentec var också passande nog ett av deras ledord - engagemang. Det visade sig inte bara vara en klyscha för att se bättre ut på pappret, utan det genomsyrar verkligen personerna och företagskulturen på flera håll. Allt ifrån att man uppmuntras till egen kompetensutveckling, till samordnade brädspelskvällar och föredrag om något nytt man lärt sig. 

Kristian Nilsson, Tech Trainee Linköping

Hej! Kristian heter jag.

Jag har läst till Civilingenjör i Datateknik vid Linköpings universitet. Som master så läste jag AI och Maskininlärning med en del bildbehandling tillvalt.

Varför sökte du dig till Attentec? Jag hade hört talas om Attentec när när jag studerade. Under sista året så såg jag att de hade en studentkväll som jag gick på. Den kvällen fick jag lära mig om debugging och mob-programming. Jag fick även höra om deras traineeprogram som jag tyckte lät intressant så jag sökte. På intervjuerna sedan så lät det som ett väldigt trevligt ställe att jobba på.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor