Sommarjobb – Utvecklande programmering!

Sommarjobb på Attentec

Engagerade team
Ett sommarjobb på Attentec innebär en programmeringsinriktad uppgift att lösa i ett team tillsammans med andra programmeringsintresserade, sociala nördar.
Spännade programmeringsprojekt
Du kommer att få jobba agilt i sprintar om ca två veckor, och du och teamet har hela tiden möjlighet att påverka det kommande arbetet och vem som gör vad.
Professionell utveckling
Detta arbetssätt påminner mycket om hur vi bedriver våra kundprojekt, och det ger en bra och nyttig försmak av hur det kan vara att jobba med programmering ute i näringslivet.

Vi erbjuder sommarjobb i både Linköping och Stockholm. Sök sommarjobb genom att ansöka här. Vi brukar börja gå igenom ansökningarna om sommarjobb i februari och oftast kan vi lämna besked under mars/april.

Genomförda sommarjobb

Här kan du läsa mer om våra senaste sommarjobb.

2019
2019: Webbapplikation för programmeringsprovet

Sommarjobbet 2019 gick ut på att bygga upp en webbapplikation för att administrera Attentecs programmeringsprov som utförs av kandidater som söker till en tjänst och är en del av rekryteringsprocessen. Webbapplikationen används numera av HR-avdelningen, utvecklare som rättar proven samt kandidaterna som utför provet och har ersätt den mail-baserade lösningen som fanns innan. Resultatet blev en hemsida där kandidaterna lämnar in filer med sin lösning på provet, där HR administrerar varje kandidats prov och där rättarna har möjlighet att lämna in sin bedömning av provet. 

Alla tekniska val gjordes av oss som arbetade på projektet med stöd från erfarna handledare, vilket gav oss friheten att välja i princip vad som helst. Vi valde att använda oss av Flask och Angular för att bygga hemsidan samt en databas i MySQL. Vi använde oss även av Amazon Web Services.

Sommarjobbet gav oss väldigt mycket kunskap om att driva projekt, kommunikation och ledarskap. Vi fick ansvara för kommunikationen med produktägaren och fick dela upp de olika ansvarsområdena mellan oss i projektgruppen. Vi hade väldigt kul och kände att vi fick möjligheten att ta del av kunskapen hos utvecklarna på kontoret och även dela med oss av våra egna bakgrunder och erfarenheter. 

Vi som utförde sommarjobbet heter Felicia Flod, William Stenberg och Ävelin Pantigoso.

2018
2018: Virtual Reality för mässgolvet

Sommarjobbet 2018 gick ut på att ta fram en upplevelse i Virtual Reality (VR) för HTC Vive Pro som kan visas upp på arbetsmarknadsmässor. Resultatet blev det arkadliknande spelat "Hacka" där man i VR hackar föremål som slängs mot spelaren och får sin highscore publicerad till en hemsida. Vi valde Unreal Engine 4 för spelet och Flask + Nginx för webbservern.

För att testa möjligheterna utvecklades en prototyp som läser av QR-koder med webbadresser och hämtar bilder från dem som sedan renderas över QR-koderna i Vive-headsetet.

2017
2017: Utveckling av Video-on-Demand-tjänst

 ”Video on Demand”-tjänst för ett norskt kabel-TV-företag som heter Get. Gets tjänst får in metadata, information om allt innehåll som sänds, och vill självklart visa detta för sina användare. Ett problem var att viss metadata hade felaktig information och man behövde därför ett verktyg för att kunna lagra ny data som skulle ersätta felaktiga data. För att deras redaktörer skulle kunna göra detta behövdes även ett användargränssnitt. 
Sommarjobbsteamet har jobbat med både frontend- och backendutveckling i Meteor och React och lärt sig mycket inom både utveckling och kommunikation.

2016
2016: IoT-lösning för elektronikåtervinning

Attentecs sommarjobb 2016 innebar att ta fram en prototyp till internet of things-lösning (IoT-lösning) åt Sims Recycling Solutions AB för övervakning och administration av elektronikåtervinningsstationer. I dessa stationer kan man lämna uttjänta datorer, mobiltelefoner och annan hemelektronik för effektiv och miljövänlig återvinning. Lösningen som Attentecs sommarjobbsteam tog fram bygger på ett RaspberryPI-kort med flertalet sensorer som kommunicerar över 4G eller WIFI med en mjukvaruplattform (KAA) som samlar och kategoriserar sensordata från alla kopplade enheter.

2015
2015: Attentrack

Attentrack är ett topdown racingspel för mobiltelefoner genom en labyrint, där spelarna kan spela samtidigt, på samma procedurellt genererade bana, och krocka varandra ur kurs.

Sommarjobbet pågick i åtta veckor under 2015 och avslutades med en framgångsrik demonstration efter den fjärde sprinten. Till funktionerna hör en topplista, panorering över banan innan man startar ett lopp, procedurellt genererade banor med vår egen slumpgenerator, powerups och musik.

2014
2014: Attentec Connect

Uppdraget under sommaren har varit att vidareutveckla en del av konceptet från ett tidigare sommarjobbsprojekt och implementera det i en app på tre olika smartphone-plattformar. Arbetet sträckte sig över åtta veckor och hade fyra distinkta komponenter: en backendapplikation och tre klientapplikationer.

Konceptet för appen är den telefonlista som ingick i appen @Attentec som sommarjobbare tog fram 2010. Denna telefonlista ska vara lättillgänglig för alla anställda på Attentec för att enkelt kunna nå kollegor och chefer. Appen ska vara tillgänglig för de tre stora smartphone-plattformarna: Android, iOS och Windows Phone.

Vi alla känner oss väldigt nöjda med sommaren och tacksamma för denna möjlighet som vi fått av Attentec. Om du som läser detta är intresserad av att söka sommarjobb på Attentec så rekommenderar vi det starkt!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor