facebook tracking

Berätta lite om dig själv!

Med en bakgrund från KTH med utbildning i civilingenjör i mekatronik har jag spenderat hela min yrkeskarriär inom mjukvaruutveckling på något sätt.

Min fascination har alltid varit att med teknik i det fördolda bidra till bra lösningar som slutanvändaren har stor glädje av men inte märker av.

I fordonsindustrin har jag som utvecklare bidragit till det som mjukvaruutvecklingsingenjör av inbyggda system, i telekomindustrin både som utvecklare och genom att som chef jobba med en mjukvaruutvecklingsorganisation och på Attentec genom att hjälpa kunder skapa mer affärsnytta med hjälp av Internet of Things och Streaming Media.

Vad gör du i din roll som konsultchef?

Som konsultchef på Attentec ser jag till att fler kunder får hjälp att skapa bra system som främjar deras affär. Jag tar hand om vår personal så att alla har det de behöver, våra processer fungerar effektivt och projekt får den hjälp de behöver. Jag bidrar även i ledningsgruppen där jag agerar tillsammans med övriga för att skapa en fortsatt ljus framtid för Attentec.

Vad är det bästa med att jobba som konsultchef?

Variationen! Att jag får jobba med människor, tekniska lösningar åt våra kunder och strategiska frågor för framtiden.

Du har ju jobbat på Attentec förut men då som konsult. Vill du berätta om vad du gjort sen dess och varför du valt att komma tillbaka till Attentec?

Efter att ha arbetat som mjukvarukonsult under flera år kände jag att jag ville lära mig mer om hur man skapar en bra organisation för effektiv mjukvaruutveckling. Som chef på ett produktbolag ansvarade jag för att våra mjukvaruutvecklare kunde arbeta effektivt och att vi kunde leverera maximalt med värde till övriga organisationen. 

Att arbeta i en större organisation är roligt och har sina utmaningar, men efter ett tag lockade ett mindre bolag igen, med en organisation som kan vara snabbfotad och där alla människor jobbar åt samma håll. Attentec kändes som ett givet val att gå tillbaka till!

daniel.pettersson@attentec.se

070-619 11 26

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Attentec?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@attentec.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor