Vad har du för utbildningsbakgrund?
Jag pluggade till Civilingengör i Datateknik på Linköpings universitet. Jag valde mastern Signal- och Bildbehandling och har därför bland annat studerat en del bildbehandling, datorseende och maskininlärning

Vill du berätta om hur din karriär har sett ut innan du började på Attentec?
Detta är mitt första jobb sedan examen, men jag har sommarjobbat tre somrar i rad på Veoneer/Autoliv innan jag kom hit. Dessa sommarjobb involverade mest hantering av deras data i olika sammanhang. Jag gjorde även mitt exjobb där.

Varför sökte du dig till Attentec?
Jag var först sugen på att jobba på Veoneer där jag sommar- och exjobbat, men insåg sedan att jag vill ha något mer varierat den första tiden efter examen. Därför attraherades jag till konsultyrket, då man får testa på många olika saker för att bredda sina kompetenser samt hitta något man gillar. Just Attentec kom jag i kontakt med genom att Johanna kontaktade mig via LinkedIn, och jag blev intresserad av Attentec efter att ha fått en bra presentation av företaget.

Berätta lite om dig själv!
Jag är född och uppvuxen i Linköpings kommun. Jag bodde under den största delen av min barndom i Ljungsbro, en mil utanför Linköping. Jag flyttade till Norrköping när jag började plugga och flyttade till Linköping två år senare. Just nu bor jag i Södra Ekkällan med min sambo.

Vad gillar du att göra på din fritid?
Jag har många fritidsintressen. En av de största är hobbyprogrammering, jag sysslar bland annat med en del hobbyprojekt och går programmeringsevenemang, exempelvis LiU Game Jam. Jag är också motorintresserad och tävlingsinriktad, så jag tävlar med bensindrivna radiostyrda bilar runt om i landet. I övrigt gillar jag bland annat matlagning, skidåkning och musik.

Vad tyckte du var lockande med Attentec?
Det jag lockades mest av hos Attentec var företagets modell för kompetensutveckling. Det gav intrycket att Attentec är seriösa med att sina medarbetare ska utvecklas. Jag tyckte också att det var kul att Attentec var ett relativt litet företag, då man har möjlighet att lära känna alla som jobbar där.

Vad var ditt första intryck av Attentec när du började här?
Jag förväntade mig en mysig företagskultur med tanke på Attentecs storlek innan jag kom hit, men jag slogs ändå av hur trevligt det var, jämfört med där jag jobbat tidigare. Det är svårt att beskriva, men alla var så glada helt enkelt. En hel del roliga aktiviteter planerades också av Klubben, vilket jag tyckte kändes bra.

Hur tycker du en bra arbetsplats ska vara?
En där man känner att man kan fungera på sitt egna sätt, samtidigt som man effektivt kan samarbeta med sina kollegor.

Vad är din roll på Attentec?
Konsult, utvecklare.

Vad är det bästa med Attentec enligt dig?
Företagskulturen är nog det bästa med Attentec, det känns verkligen som att alla bryr sig om varandra här.

Varför ska man söka jobb på Attentec?
Man har stora möjligheter att utvecklas som person och som utvecklare här, i och med deras kompetensutvecklingsmodell.

Vilket är ditt favoritprogrammeringsspråk och varför?
Mitt favoritspråk måste nog vara python, eftersom det kan användas till så mycket och man kommer snabbt igång. Om jag gör något större eller något som kräver hastighet gillar jag C++.

Hur länge har du jobbat på Attentec nu?
Jag har jobbat i ungefär en månad nu.

Vad gjorde du innan du började jobba här?
Pluggade och hade semester.

Har du funderat på hur du vill använda din kompetensutvecklingstid på Attentec?
Jag har hittills använt den för att lära mig nya tekniker, som programmeringsspråket Rust, genom att använda det för en webbapp för inköpslistor, och tänker fortsätta med det.

Jobbar du redan på Attentec?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@attentec.se
  • Andrea
  • Andreas
  • Christoffer
  • Daniel Pettersson
  • Ella Andersson
  • Emil
  • Erik
  • Felicia
  • Fredrik
  • Ida Evertsson
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor