Erik

Erik

Studentambassadör

Berätta lite om dig själv!

Jag heter Erik Matti och kommer ursprungligen från Stockholm. Pluggar till civilingenjör inom datateknik på Linköpings universitet och har nyligen börjat läsa min master med inriktning på Säkra System. Jag är en av de två studentambassadörer som arbetar i Linköping.

Vad gör du i din roll som studentambassadör?

Som studentambassadör så är jag framförallt länken mellan Attentec och universitetet, där jag är med och anordnar avtal och samarbeten mellan Attentec och olika sektioner. Utöver det är jag med och anordnar event och aktiviteter som framförallt har med studenter att göra, t.ex. mässor och företagskvällar och helt enkelt representerar Attentec på andra event som vi är med på.

Vad gillar du att göra på din fritid?

På min fritid gillar jag att programmera spel och appar och skapa egna projekt. Är väldigt intresserad av film och har sett ett löjligt antal filmer allt mellan stumfilmer från 20-talet till de senaste som kommer ut idag. Har dock på senaste tiden gått över till att se mer på serier istället.

Vilket är ditt favoritprogrammeringsspråk och varför?

Java var det första programmeringsspråket jag lärde mig från gymnasiet och sedan jag gick en kurs om Java direkt under första året på min utbildning så blev det snabbt en favorit. Senaste året har jag dock programmerat väldigt mycket i spelmotorn Unity som använder sig av C#, så skulle nog säga att C# är mitt favoritprogrammeringsspråk just nu, det är ju väldigt likt Java.

Vad är det bästa med att jobba som studentambassadör?

Det bästa med att vara studentambassadör är att även då man inte jobbar så många timmar per månad, man är ju fortfarande en student som pluggar på heltid, så blir man ändå en del av företaget. Man får tidigt en inblick i hur ett IT-företag fungerar och flera möjligheter med att båda anordna men även vara med på event som mässor, företagskvällar men även interna aktiviteter som filmkvällar, LAN, sommarfester och allt annat knäppt och kul som Attentec får idéer om att vilja göra.

Vad var ditt första intryck av Attentec när du började här?

Roligt nog var en av de första intrycken jag fick av Attentec att deras kontor i Linköping var otroligt fint och mysigt. När jag sedan fick reda på att alla vanligtvis brukar samlas i det mysiga allrummet för fika två gånger per dag så förstod jag att det här är ett företag som består av ett härligt gäng med bra sammanhållning.

Jobbar du redan på Attentec?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@attentec.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor