Vill du berätta om hur din karriär har sett ut innan du började på Attentec?
Mitt första jobb efter universitetet var som verktygsutvecklare/DevOps på Zenterio. Det var ett ambitiöst team med många idéer och stor frihet att genomföra dem. Där lärde jag mig mycket om testning, bygg- och testautomation och systemadministration. Jag jobbade där i fem år och det sista året var jag även Scrum Master i mitt team.

Varför sökte du dig till Attentec
Jag hade under min tid på Zenterio jobbat mycket med en konsult från Attentec, och kände många andra som jobbade där. När det blev dags för mig att söka nytt jobb var Attentec därför med i tankarna ganska tidigt, och kändes som en kul plats att jobba på.

Vilket är ditt favoritprogrammeringsspråk och varför?
Mitt favoritspråk (just nu) är Python, för att det jämfört med språk jag använt tidigare (Huvudsakligen c++) är lättare att få saker gjorda. Det mesta fungerar som man förväntar sig, heter det man tror och skrivs som man gissar på, så tankearbetet kan fokusera på vad jag vill åstadkomma, och inte fundera så mycket på hur. Via sina regler och rekommendationer om namngivning och formatering blir det också generellt väldigt läsbart, och lätt att komma tillbaka till saker man skrev för länge sedan.

Berätta lite om dig själv! 
Utanför jobbet sysslar jag mycket med musik. Jag sjunger i Linköpings Studentsångare, spelar lite valthorn, och är aktiv i Holgerspexet, huvudsakligen som ljudtekniker eller chef för teknikgruppen. I tiden som finns kvar mellan kör och spex gillar jag att cykla och spela brädspel.

Har du funderat på hur du vill använda din kompetensutvecklingstid på Attentec?
Min idé/halvfärdiga implementation just nu är en app med diverse användbara funktioner för brädspel och dylikt. Välj vem som börjar, slå godtyckliga tärningar, spara ställning i pågående spel för att fortsätta någon annan gång, etc. När jag är färdig eller trött på den skulle jag vilja lära mig mer om inbyggda system, och försöka komma på något jag kan åstadkomma hemma eller på jobbet med en arduino eller liknande.

Jobbar du redan på Attentec?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@attentec.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor